fredag 3 december 2010

Vilken vecka!

Ja det har varit en varierande vecka - minst sagt.

I måndags tror jag hela personalstyrkan flippade ur fullständigt på olika håll omkring i skolan - själv fick jag en otroligt stressad lärare på mig som blev lite väl uppjagad. Själva händelsen var nog inte det hysteriska utan någon timme senare satt hon, jag och ytterligare en kollega och pratade om allt som hänt och vi skrattade så tårarna rann! Det är så härligt att arbeta med personer med självdistans och som kan skratta åt sig själv. :)

Nere i personalens gemensamma arbetsrum hade ett par andra kollegor minst lika roligt när de först seriöst skulle skriva ner en inbjudan till arbetets julfest.. och som alla kan förstå så är det inte en bra idé att försöka göra något sådant när man är trött och vi övriga fick superkul när vi sedan läste inbjudan som kom på mailen dagen efter.

I onsdags var jag precis på väg att avsluta dagens första lektion då jag hör brandlarmet. Dagen innan hade jag och en kollega pratat om brandövningar så jag plockade på mig telefonen, nycklarna och låste dörren till rummet och gick iväg med mina elever och lämnade av dem vid sina klassrum så de kunde hämta kläder och så.. eftersom jag har specialundervisning så hade jag ingen egen klass. Nere i personalens kapprum står vi en hög personal och plockar på oss skor, jackor, mössor och vantar och pratar och skrattar.. jag tänker i mitt stilla sinne att vi skulle ha brunnit inne för länge sedan om detta var på riktigt.. en dag med -22°C så kändes det som om det inte direkt var den bästa dagen att köra en brandövning... alla kom ut och allt gick bra - när vi inser att detta inte var någon övning! :)

Det hade blivit en liten rökutveckling i ett av rummen intill mitt och detta hade utlöst brandlarmet. Det var absolut ingen fara och vi skrattade alla gott åt det hela efteråt och vi fick en helt improviserad brandövning och allt gick superbra. :) Det var inte förrän efteråt som vi alla kom att tänka på att kvinnan som är den som är ålagd ansvaret för att sköta brandövningarna var hemma sjukskriven den dagen. :)

Jag måste säga att jag var superimponerad över våra elever och hur duktiga de var och hur smidigt allt var och även om det var 22 grader kallt så var det ingen som klagade.

Inga kommentarer: