fredag 20 februari 2009

Du måste se detta!

Jag tror inte att min vän har något emot att jag mer eller mindre stjäl hans inlägg från hans blogg. :)

Det här är den mest insprierande berättelser jag någonsin hört. Det är en berättelse om två hjältar - en far och en son. Sonen - Rick - är 46 år gammal och kort efter hans födelse upptäckte läkarna att han hade Cerebral Palsy. Deras omedelbara råd till föräldrarna var att de skulle sätta Rick på ett hem för han skulle leva hela sitt liv som en "grönsak". Men föräldrarna ville inget annat än att uppfostra sin son som ett normalt barn.

Som du kommer att förstå i videon så frågade Rick sin far ett antal år sedan om han kunde hjälpa honom att springa ett 5 mile välgörenhetslopp för en lokal atlet som precis blivit förlamad i en olycka. Rick sa till sin far att han ville göra någonting för denna unga man för att hjälpa honom att förstå att livet går vidare även om man blir förlamad.

Fadern - Dick - assisterade sin son genom att springa bakom hans rullstol, vara den som förde dem framåt. Detta är upptakten till en av de största kärlekshistorier mellan förälder och barn. Dick kände att han ville göra detta för sin son, ge honom ett bättre liv, för Rick hade berättat för honom att när han sprang kändes det som om hans handikapp försvann.

I April 2009 kommer de att genomföra sitt 1000de lopp, vilket kommer att bli deras 27e Boston Maraton. Vid sidan av att "springa" med sin far så har Rick gått ut från gymnasiet och tagit examen vid Bostons Universitet. Han föreläser mycket (med en speciell dator röst). Han har nu
rest över hela världen och vart de än kommer så blir de mottagna som hjältar.

Deras familjemotto är "Du kan! Allt är möjligt. Du kan allt du vill bara du kämpar. Inte ens ett handikapp kan stå i din väg. Och om det är för svårt att göra ensam, gör det tillsammans med någon du älskar, då blir glädjen dubbelt så stor."

Musikvideor för Team Holt.

Den officiella berättelsen om Team Holt.



Inspirerande musikvideo. Musiken är religiöst inspirerad men det handlar inte om musiken - det handlar om far och son och en kärlek oändlig stor.



Stort tack till Louis som hjälper till att sprida detta kärlekens budskap världen över.


Inga kommentarer: